Equip

Qui som?

A l'AIXOPLUC Jardí Terapèutic som unes poques persones interessades a encetar i despertar iniciatives que ajuden a promoure nous paradigmes més alineats amb la sostenibilitat individual, col·lectiva, ambiental, cultural i espiritual. Les cares vistents són:

Toni Barber

Fer les coses confiant més amb el cor, l’ànima i Deu, i no només amb el cap. Anar una mica més enllà malgrat la mirada escèptica del voltant. Errar i equivocar-se una i altra vegada, però sense aturar la marxa, perquè si no et mous, no vius i si no erres, no et veus. Aprendre encuriosidament i humil. Transmetre, crear, arriscar, transformar, fluir i perseverar. Al capdavall, viure malgrat l’ombra d’u mateix.

Coordinador i coautor del projecte i posterior llibre Essències d’Ibi: Estudi Enobiològic i Etnoecològic del Terme Municipal d’Ibi, com també del projecte Estudi Participatiu Etnobiològic i Etnoecològic de Beneixama: Bases per a un Projecte Integral.

Autor i coautor d’altres llibres i treballs sobre flora, vegetació, paisatge vegetal, etnobotànica, etnografia i jardineria.

Divulgador i una mica investigador, també terapeuta psicocorporal i creador d’espais terapèutics mitjançant l’organització i disseny de tallers, cursos i programes d’evolució personal.

Creador i impulsor dels cursos sobre Turisme Ecocultural Integratiu que ofereixen una visió holística del compartir un territori amb visitants de forma integral, creativa, emotiva i respectuosa amb els entorns humans, culturals i ambientals.

Més de 5000 hores d’impartició docent i facilitació en diversos nivells mitjançant cursos i tallers tant en l’àmbit ambiental com terapèutic i de treball personal. També, a banda, durant uns anys, professor de formació professional en l’ensenyament públic.

Promotor de l’AIXOPLUC Jardí Terapèutic.


Veure currículum complet

Joan Rubió

Observar i admirar la terra, la natura i la vida, per a aprendre a sentir, i adonar-se’n que sense connexió, respecte i estima, no hi ha sostenibilitat. Compartir el fruit d’un treball fet amb amor i entrega... i tornar a la vida les gratituds dels èxits obtinguts. Transitar la dimensió espiritual de l’existència per a transformar la moralitat del que fem i obrir un camí més fàcil.

Va estudiar a l’escola d’Enologia d’Espiells al Penedés, i a Tarragona al temps que és dedicava a produir raïm. Ell mateix recorda com, als seus 10 anys, és va deixar de produir vaig veure a casa i és va començar a vendre el raïm. Allò el va deixar marcat i va perpetuar en ell la sensació d'estar-es perdent la part més bella del procés: la vinificació.

Ha estat el director tècnic dels caves, encarregat de la viticultura i l'enologia a Recaredo. Allà va aprendre moltíssim, va conèixer l'ecologia i els bondats de la biodinàmica, però el vell somni d'adolescència el va portar a voler emprendre el seu propi projecte amb el raïm de la finca familiar: així va néixer el celler Joan Rubió.

Malgrat tot, la crítica ha estat unànime, ja fins i tot d'abans que els primeres ampolles arribaren al mercat. El rumor que Joan estava treballant en solitari va cridar l'atenció de molts professionals que no van poder evitar visitar Can Tiquets i quedar fascinats amb la puresa dels seus vins i el domini del cultiu ecològic i biodinàmic.

Ha participat en activitats docents de viticultura i cultiu ecològic o biodinàmic, com també en assessorament a professionals i colaboració amb diverses iniciatives

Col·labordor de l'AIXOPLUC Jardí Terapèutic


Veure més informació

Dominique Dubie

Dominique, ja llargament jubilada, és un referent pels seus 40 anys de treball amb persones amb dificultats, diversitat funcional i amb altres factors limitants. A banda de la seua amplia formació especialitzada i de compaginar altres tasques professionals com la de traductora, aquesta exprofessora francesa ara resident a la Marina Alta, ha treballat amb moltes persones i famílies de col·lectius diversos, ha fet aportacions pedagògiques i metodològiques genuïnes, com també assessorament per a projectes europeus i iniciatives diverses.

La seua vasta trajectòria d'acompanyament i educació, especialment amb adolescents i gent jove, l'ha desenvolupada en l'àmbit de l'agricultura i el medi ambient. Hui dia està interessada en projectes també assistencials que articulen la realització d'activitats creatives i artesanals amb col·lectius de dones i persones en perill d'exclusió, refugiades, etc.

Col·laboradora i assessora de l'AIXOPLUC Jardí Terapèutic